معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاكید كرد؛

فناورها باید به دانشگاه های علوم پزشکی سوق داده شوند

فناورها باید به دانشگاه های علوم پزشکی سوق داده شوند

به گزارش بی دانلود معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر این که فناورها باید به دانشگاه های علوم پزشکی سوق داده شوند، اظهار داشت: خوشبختانه در دو ماه اخیر بخشنامه پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان از جنبه آموزشی، تحقیقاتی و صدور مجوزهای لازم در شورای معاونین که به ریاست وزیر بهداشت است، مصوب شد و علاوه بر آن بخشنامه پشتیبانی از تولید دانش بنیان نیز بتازگی در هیات دولت به تصویب رسید.



به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر یونس پناهی در پنجمین نشست مدیران ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه های علوم پزشکی با اعلان اینکه باید دانشگاه های کشور را به سمت اعتقاد به تغییر دانش به فناوری سوق دهیم، اظهار داشت: امیدواریم دانشگاه های علوم پزشکی بتوانند در این راه ظرفیت هایی را ایجاد کنند تا به سمت فناوری و پژوهش های کاربردی در جهت رفع نیاز جامعه حرکت پیدا کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برخی مراکز تحقیقاتی ایده های خوبی دارند که در صورت جلب توجه و حمایت کافی می توانند به محصول منجر شوند، اظهار داشت: در دفتر توسعه فناوری سلامت کمیته های تخصصی تشکیل شده است که نیازهای جامعه را شناسایی کرده و برای آن راهکارهایی برای پاسخ به نیاز جامعه پیشنهاد می کنند.

دکتر پناهی با تاکید بر این که فناورها باید به دانشگاه های علوم پزشکی سوق داده شوند، اظهار داشت: خوشبختانه در دو ماه اخیر بخشنامه پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان از جنبه آموزشی، تحقیقاتی و صدور مجوزهای لازم در شورای معاونین که به ریاست وزیر بهداشت است، مصوب شد و علاوه بر آن بخشنامه پشتیبانی از تولید دانش بنیان نیز بتازگی در هیات دولت به تصویب رسید.

وی اضافه کرد: تفاهم نامه سه جانبه ای با سازمان غذا و دارو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به امضا رسید تا مطالبات شرکت های دانش بنیان مورد حمایت قرار گیرد و طی آن مسیر صدور مجوزها از سازمان غذا و دارو تسهیل شود.

دکتر پناهی با اشاره به اینکه باید در آخر سال بتوانیم برخی از دغدغه های مطرح در زمینه محصولات و خدمات سلامت را پاسخگو باشیم، اظهار داشت: دانشگاه های کشور در کنار تولید دانش و علم به تولید تجهیزات و دارو از روش های جدید فناوری سلول درمانی، ژن درمانی و غیره حرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه در بین ۱۳۲ کشور جایگاه ۶۰ را داریم پ امیدواریم در سال آتی در عرصه تولید دانش و هم فناوری جایگاه بهتری کسب نماییم، اظهار داشت: البته شاخص ملموس این جایگاه در سفره مردم باید قابل رؤیت باشد. حالا بیماران ما دیگر برای درمان به کشورهای دیگر مسافرت نمی کنند؛ این یک شاخص ملموس است و اگر بیماران ما برای تامین دارو و تجهیزات از تولیدات داخلی استفاده کنند، زمانی است که ما به اهداف مان رسیده ایم.

در ادامه دو پنل تخصصی توسعه کمی و کیفی طرح های ارتباط با صنعت و جامعه و گزارش ماموریت های واگذار شده به دانشگاه ها انجام شد.

تشریح مدل راهبری ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه

دکتر محمدرضا منظم اسماعیل پور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با یادآوری اینکه یک سال از برگزاری نشست های ارتباط با صنعت می گذرد و زمان آن رسیده که با یکدیگر همزبان و همدل شویم، اظهار داشت: ارتباط با صنعت یعنی برداشتن تمامی دیوارهای میان صنعت و دانشگاه. وقتی صحبت از ارتباط می نماییم، باید در تمامی زمینه ها امکان تعامل و ارتباط برقرار باشد.

وی با اعلان اینکه در دانشگاه ها باید در خدمت جامعه و صنعت باشیم، به هدف و نقش ارتباط با صنعت و جامعه اشاره نمود و اظهار داشت: ارتباط با صنعت به عنوان بستر الزامی و پایه برای تربیت دانش آموخته ماهر برای اشتغال و نوآور و خلاق برای کارآفرینی و در زمینه آموزش است و همچنین تضمین کننده موفقیت در کل زنجیره نوآوری از ایده تا محصول و بازار و صادرات است.

دکتر منظم مدل راهبری ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را تشریح نمود و اظهار داشت: دانشگاه ها باید به این مدل به عنوان یک وظیفه نگاه کنند. تمام اجزای آن در ۱۷ محور مختلف در یک سال قبل به وجود آمده است. دانشگاه های تیپ یک، دو و سه پروسه متفاوت دارند، ولی در نهایت همه باید به موارد این مدل توجه نمایند. اولین محور؛ سیاستگذاری و برنامه ریزی است که بهترین تیم سیاست گذار کل مدیران ارتباط با صنعت هستند. ادامه نشست های مدیران ارتباط با صنعت و کارگروه های مرتبط و برگزاری نشست های مشابه در دانشگاه ها لازم است.

دکتر منظم با اشاره به شرکت های دانش بنیان به عنوان محور بعدی اظهار داشت: یکی از ظرفیت های مهم در زمینه ارتباط با صنعت است، هم بطور ملی و هم دانشگاهی باید استفاده گردد. سیاستگذاری باید به نحوی باشد که هر دو طرف سود ببرند. اساساً شرکت های دانش بنیان دانشگاهی باید قسمتی از وظیفه خودرا تعامل با آموزش و پژوهش بدانند، همان گونه که دانشگاه ها باید در جهت پشتیبانی از آنها تلاش کنند. در همکاریهای بین سازمانی نیز معرفی توانمندی ها بطور مداوم و برخط، برگزاری نشست های دو طرفه دانشگاه ها و صنعت ایجاد پورتال تعاملی و غیره مورد نظر است. وقتی از صنعت صحبت می نماییم فقط نهادهای تولیدی نیست، بخش های مختلفی است که باید با آنها ارتباط برقرار کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناری وزارت بهداشت، دکتر منظم با اعلان اینکه بخش بزرگی از ایده های هسته های فناور و بهره برداری از آنها با کمک شتابدهنده ها قابل اجراست، اظهار داشت: بوسیله تقویت و تربیت بروکرها یا کارگزاران، روش های نوین تعامل دانشگاه با صنعت، ورود شتاب دهنده ها به دانشگاه ها و برعکس ورود دانشجویان، طرح ها و پایان نامه ها به شتاب دهنده ها و همچنین تدوین برنامه حمایتی از شتاب دهنده ها می تواند مؤثر باشد.

وی افزود: مسئولیت اجتماعی، دکتری فناوری محور، فرصت مطالعاتی صنعتی، توانمندسازی و مهارت افزایی، پایان نامه محصول محور، فرصت مطالعاتی دانشجویی، کارآموزی دانشجویی و طرح های ارتباط با صنعت، تقویت و بهره برداری از بروکرها، امریه که کمتر به آن پرداخت شده، ظرفیت های درون دانشگاهی، منابع تامین مالی از سمات، ساتع، یک درصد استانی، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(نیماد)، INSF و گرنت بادی های بین المللی، از دیگر محورهای مدل راهبردی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه بشمار می رود.





منبع:

1401/03/28
23:22:34
0.0 از 5
637
تگهای خبر: آموزش , تولید , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود