برگزاری رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی با محوریت صنایع بیوتکنولوژی غذایی و میکروبی

برگزاری رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی با محوریت صنایع بیوتکنولوژی غذایی و میکروبی

به گزارش بی دانلود، دومین رویداد از سلسله رویدادهای فناوری­­ های نوین کشاورزی (NAT) بزودی با محوریت صنعت بیوتکنولوژی غذایی و میکروبی کشاورزی برگزار می گردد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر صالحی جوزانی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشست هماهنگی برگزاری دومین رویداد فناوری­ های نوین کشاورزی (NAT) که با هدف معرفی و جلب مشارکت معاونت ­های اجرائی وزارت جهاد کشاورزی، دستگاهها، مؤسسات تحقیقاتی، ستادهای فناوری، انجمن ­ها و تشکل ­های صنفی در برگزاری دومین رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی با حضور نمایندگان این مراکز در این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از معضلات مهم در زمینه تحقیقات کشاورزی مشکلات تجاری سازی فناوری­ های به وجود آمده به دلیلهای مختلف است و گاهی این نتایج در قالب مقاله یا گزارش طرح پژوهشی در کتابخانه ها خاک می خورند؛ البته، خوشبختانه در سالهای اخیر با توجه فزاینده به تجاری سازی فناوری، شرکت­ های دانش بنیان، هسته های فناور و... ضریب انتقال دانش در بخش کشاورزی از حدود دو تا سه درصد به ۶ تا هفت درصد ارتقاء پیدا کرده یعنی تقریباً از هر ۱۰۰ دستاورد پژوهشی، هفت دستاورد در قالب محصول فناورانه، دانش فنی یا یافته قابل ترویج وارد عرصه کشاورزی می­ شود.
وی با اشاره به هدف گذاری وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای این شاخص به بالای ۱۲ درصد، اشاره کرد: تحقق این امر مستلزم تمهیدات مختلفی است که بخش عمده آن باید توسط دولت برقرار شود. خوشبختانه در قوانین و مقررات جدید شاهد رویکرد های روشنفکرانه ­تر و حمایتی ­تر نسبت به انتقال­ یافته های پژوهشی و دانش فنی به بخش خصوصی هستیم. خوشبختانه مؤسسات پژوهشی هم روز به روز از توجه صرف به افزایش بروندادهای پژوهشی خود به سمت افزایش اثربخشی حرکت می کنند.
صالحی اشاره کرد: ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که گاها چندین دهه قدمت دارند تا سال قبل جمعا حدود ۷۰۰ دستاورد فناوری داشته اند که حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ فناوری بسیار مؤثر در میان آنهاست، در این بین سهم پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که تقریباً جوانترین مرکز تحقیقات کشاورزی است، حدود ۷۵ فناوری است.
وی اشاره کرد: از بین فناوری های تولید شده در پژوهشگاه تا حالا حدود ۱۰ فناوری به مفهوم واقعی تجاری سازی شده و وارد عرصه کشاورزی شده­ اند که باید تعداد به شدت بالا رفته باشد و اثربخشی آنها خیلی بیش از این باشد. برای حل این مشکل تدابیر مختلفی از طرف پژوهشگاه در نظر گرفته شده که یکی از آنها برگزاری رویدادهای تکنولوژی های جدید کشاورزی(NAT) است.
دکتر صالحی جوزانی اشاره کرد: شاید رویدادهای فناوری و نوآوری مختلفی در کشور برگزار شوند، ولی همانطور که نتایج قابل توجه برگزاری رویداد اول تکنولوژی های جدید کشاورزی در مردادماه امسال نشان داد، این رویداد کاملا هدفمند و با هدف نیازسنجی فناورانه، تجاری سازی فناوری های موجود و نهایتاً اثربخش بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش کشاورزی است. اگرچه ظاهرا این رویداد در یک روز برگزار می شود، ولی در حقیقت از ماه ها قبل، روند نیازسنجی فناورانه از معاونت های اجرائی وزارت جهاد کشاورزی، شرکت های خصوصی و مجتمع های کشت و صنعت صورت گرفته، در ادامه توانمندی ها و ظرفیت های موجود در پژوهشگاه و سایر مؤسسات تحقیقاتی در پاسخگویی به این نیازها بررسی و با برگزاری نشست های B2B بین صاحبان و متقاضیان فناوری به انجام می رسد که در نهایت به قراردادها و تفاهم نامه های همکاری منجر می شود که در روز رویداد رسما صورت می گیرد.
وی اشاره کرد: در روز رویداد، متقاضیان و صاحبان فناوری در حالی وارد مراسم می شوند که به خوبی یکدیگر را می شناسند و شرایط برای شکل گیری شبکه ای از فعالان حوزه تخصصی در رابطه با رویداد برقرار است و البته در روز رویداد هم طی پنل های تخصصی مشکلات و موانع موجود در ارتباط فعالان بخش های مختلف، طرح و بررسی می شود.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اشاره کرد: در رویداد اول تکنولوژی های جدید کشاورزی که با محوریت تولید بذر و کشت بافت گیاهی برگزار شد، ۶۰ شرکت خصوصی در شبکه رویداد سازمان دهی شدند و ۱۰ قرارداد انتقال فناوری و دو تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه و فعالان بخش خصوصی و... به امضا رسید.
بگفته دکتر صالحی، یکی از تفاهم نامه های همکاری منعقد شده در این رویداد، تفاهم نامه هشت جانبه تولید هسته های اولیه سالم ارقام مختلف گیاهان باغی و زینتی بود که می تواند برای اولین بار، زنجیره تولید نهال سالم را در کشور شکل دهد.
در ادامه، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سخنانی با مروری بر تاریخچه و ساختار پژوهشگاه به بیان اهداف و برنامه های دومین رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی که مقرر است به زودی برگزار شود، پرداخت.
وی با اعلان اینکه محور برگزاری رویداد دوم، بیوتکنولوژی میکروبی کشاورزی و فرآورده های زیستی مثل کودها و سموم آفت کش زیستی و بیوتکنولوژی صنایع غذایی مثل پروبیوتیک ها و آنزیم ها و افزودنی های صنایع غذایی است که گردش مالی بسیار بالایی دارند و علاوه بر آن همانند رویداد اول به مبحث کشاورزی هوشمند و دقیق هم توجه ویژه خواهد شد، اظهار داشت: مجموع گردش مالی حوزه بیوتکنولوژی در دنیا حدود ۵۵۰ میلیارد دلار برآورد شده که در این بین، سهم بیوتکنولوژی کشاورزی، حدود ۶۰ میلیارد دلار است؛ البته پیش بینی شده که تا سال ۲۰۲۷، گردش مالی جهانی بیوتکنولوژی به ۹۰۰ میلیارد دلار و به تبع آن، سهم بیوتکنولوژی کشاورزی به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
دکتر آزادی با اشاره به این که در سند ستاد توسعه زیست فناوری بر کسب سه درصد بازار جهانی بیوتکنولوژی تاکید شده که در عمل فاصله بسیاری با آن داریم، اظهار داشت: وابستگی زیاد به واردات، سرمایه گذاری پایین در تحقیقات کشاورزی خصوصا تکنولوژی های جدید، ضریب نفوذ پایین این فناوری ها و مشکلات موجود در تجاری سازی آنها و محدود بودن تعداد شرکتهای دانش بنیان واقعی همچون مشکلات توسعه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور است. هدف اصلی ما از برگزاری رویدادهای تکنولوژی های جدید کشاورزی هم تشکیل و تکمیل زنجیره های ارزش کشاورزی با توسعه، ترویج و هم افزایی ظرفیت ها و توانمندی های موجود در این حوزه می باشد.
قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به اینکه این پژوهشگاه، حرکت به سمت اثربخشی پروژه های تحقیقاتی را در دستور کار قرار داده و شاخص هایی مثل تعداد طرح های تحقیقاتی و مقالات را ملاک عمل قرار نمی دهد، اضافه کرد: خوشبختانه دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه که طی ۲۰ سال قبل تجاری سازی شده اند، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار اثربخشی سالانه دارند و در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع کشور استفاده شده اند.
ایشان سپس با اشاره به برگزاری دومین دوره رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی در آینده نزدیک اظهار داشت: مسیری که در برگزاری رویداد دنبال می نماییم، بسیار فراتر از یک رویداد یک روزه و در حقیقت شبکه سازی در زمینه تخصصی رویداد است و هدف اساسی فراهم کردن بستری برای تعامل همه سازمان ها، مؤسسات تحقیقاتی، انجمن ها و واحدهای خصوصی و دیگر ذی نفعان حوزه است که بتوانند به اهداف خود برسند.
قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اشاره کرد: از برنامه های مهم این رویداد آغاز یک پروژه استارتاپی در دو حوزه بیوتکنولوژی میکروبی و بیوتکنولوژی صنایع غذایی است که فراخوان ایده ها و طرح ها پیش از برگزاری رویداد صورت خواهد گرفت و پروسه داوری و انتخاب طرح ها جهت جلب سرمایه گذار پس از روز رویداد آغاز خواهد شد.
قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به اینکه هم افزایی توانمندی ها و اثربخشی هر چه بیشتر رویداد تکنولوژی های جدید کشاورزی در گرو مشارکت همه ذی نفعان این حوزه در رویداد است، اظهار داشت: از همه سازمان ها، دستگاهها و بهره برداران حوزه بیوتکنولوژی میکروبی و صنایع غذایی دعوت می کنم با بیان نیازهای فناورانه خود که لازم می دانند مؤسسات تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان در امتداد تامین آنها کار کنند یا معرفی توانمندی ها و حمایت ها و تسهیلات مالی که می توانند در اختیار پژوهشگران این حوزه بگذارند، به برگزاری رویداد کمک کنند. مؤسسات تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان هم می توانند توانمندی ها و فناوری های خودرا جهت ارائه در رویداد و نمایشگاه جنبی آن اعلام کنند. از تمام فعالان این حوزه هم دعوت می شود ضمن کمک به اطلاع رسانی گسترده تر درباب رویداد از ظرفیت نمایشگاه، پنل های تخصصی و کتاب رویداد برای معرفی توانمندی ها و چالش ها و فرصت های خود در این عرصه بهره گیرند.
آزادی در آخر با تأکید بر اهمیت پروژه استارتاپی رویداد از فعالان این حوزه برای معرفی تیم های استارتاپی، مشارکت در داوری و ارزیابی طرح ها و منتورینگ و پشتیبانی از تیم های برگزیده دعوت کرد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در ادامه این جلسه، نقطه نظرات و پیشنهادهای نمایندگان مؤسسات و مراکز پژوهشی، معاونت های اجرائی، انجمن ها و تشکل ها درباب برگزاری بهتر رویداد و نحوه مشارکت آنها در رویداد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و قرار شد تا رویداد دوم با مشارکت همه جانبه مجموعه های مذکور در آینده نزدیک اجرا شود.




منبع:

1401/11/24
11:46:03
0.0 از 5
562
تگهای خبر: آموزش , پروژه , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود