در مركز تحقیقات تكنولوژی بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایران ارائه شد

روشی جدید برای بی خطرسازی آلاینده ای نوظهور در صنایع رنگ و پلاستیک

روشی جدید برای بی خطرسازی آلاینده ای نوظهور در صنایع رنگ و پلاستیک

بی دانلود: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از انجام پژوهشی برای معدنی سازی بیس فنل A به عنوان آلاینده ای نوظهور در صنایع رنگ و پلاستیک با بهره گیری از یک کاتالیزور و رادیکال جدید آگاهی داد.



به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر روشنک رضایی کلانتری در مورد این پژوهش اظهار داشت: بیس فنل A یک آلاینده نوظهور محیطی است که پساب صنایع رنگ و پلاستیک می تواند عامل انتشار آن در محیط زیست باشد.

وی با اشاره به اینکه بیس فنل A مختل کننده غدد درون ریز انسان بوده و احتمال سرطان زایی دارد، اضافه کرد: با وجود انجام مطالعات در سالهای اخیر در کشور، پایش معتبر و مدونی در رابطه با میزان آلودگی بیس فنل A در منابع آب کشور وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشریح کرد: یکی از روش های مؤثر برای از بین بردن این نوع آلودگی ها، روش های اکسیداسیون-احیا است. در این پروژه پژوهشی نیز از رادیکال پرسولفات استفاده شد، چون علاوه بر این که مؤثرتر است، طول عمر بیشتری نسبت به سایر رادیکال ها دارد.

وی افزود: ترکیبات حلقوی بیس فنل A در پروسه اکسیداسیون شکسته می شوند و می تواند به دو ترکیب دی اکسید کربن و آب تجزیه شود که اصطلاحاً می گوییم این آلاینده معدنی و بی خطر شده است.

رضایی کلانتری با اشاره به اینکه کاتالیزور استفاده شده در این پژوهش تلفیقی از فریت نیکل و اکسید روی بود که یک ترکیب نانو است، اضافه کرد: به علت وجود فریت نیکل این ترکیب نانویی خاصیت مغناطیسی دارد، بدین سبب به وسیله آهن ربا می توانستیم آنرا جداسازی نماییم تا وارد محیط بیرون نشود.

وی اظهار داشت: بعد از ورود کاتالیزور به محلول حاوی بیس فنل A، پرتو اشعه ماوراء بنفش نیز به آن تابانده شد تا رادیکال های پرسولفات، فعال شده و موجب تجزیه و واکنش های شیمیایی شوند.

استاد تمام دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، تصریح کرد: معدنی سازی و تجزیه بیس فنل A با این روش یعنی استفاده از ترکیب فریت نیکل و اکسید روی به عنوان کاتالیزور و همین طور رادیکال پرسولفات برای اولین بار در دنیا صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه نتیجه این پژوهش در قالب مقاله به زودی در یکی از مجله های معتبر علمی بین المللی منتشر خواهد شد، اضافه کرد: این پروژه پژوهشی در مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده و دکتر احمد جنیدی جعفری و دکتر عماد دهقانی فرد همکاری مؤثر داشتند.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، رضایی کلانتری اشاره کرد: سیاست گذاران می توانند با استفاده از نتایج این پژوهش و قانون گذاری، مانع آلوده سازی محیط زیست بوسیله خروجی های فاضلاب صنایع تولیدکننده این آلاینده شوند.





منبع:

1401/12/24
13:19:13
0.0 از 5
442
تگهای خبر: پروژه , تكنولوژی , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود