۱۵ فروردین؛ روز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی

مرکزی استراتژیک با ماموریت حفظ، شناسایی و جمع آوری منابع زیستی و ژنتیکی ایران

مرکزی استراتژیک با ماموریت حفظ، شناسایی و جمع آوری منابع زیستی و ژنتیکی ایران

به گزارش بی دانلود، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی تاکید کرد: این مرکز که به عنوان یک زیست بانک قلمداد می شود، یکی از مراکز راهبردی، زیرساختی و راهبردی است که ماموریت حفظ، شناسایی و جمع آوری منابع زیستی و ژنتیکی ایران را برعهده دارد. هدف از این ماموریت این است که نسل فعلی بتواند این منابع را به دست نسل بعدی برساند و به یادگار بگذارد.



به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، باتوجه به اهمیت صیانت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، ثبت یک روز در تقویم کشور بمنظور فرهنگ سازی دراین زمینه از اهمیت بالایی برخوردارست.

پیشنهاد نامگذاری این روز از طرف مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران عنوان شد و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال ۱۳۹۴، تاریخ ۱۵ فروردین هر سال به عنوان "روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی" در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت گردید.

دکتر رضا آذربایجانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی در آستانه "روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی" در گفت و گو با ایسنا، درباب نامگذاری این روز اظهار داشت: ۱۵ فروردین ماه مصادف با سالگرد تاسیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، روز مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی نامگذاری شده است. بنابر ابلاغیه دفتر مقام معظم رهبری در سال ۸۶، مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی راه اندازی شد.

وی با اعلان اینکه اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی در ۱۵ سال پیش احصاء شد، توضیح داد: اهمیت موضوع ذخایر ژنتیکی و زیستی در بطن جامعه نفوذ کرد و رفته رفته بیشتر خودرا نشان داد. بطور قطع، چشم انداز و دیدگاه متخصصان و مردم در قبال موضوع ذخایر ژنتیکی و زیستی در گذر زمان بالا رفته است. دلیل افزایش توجه به موضوع ذخایر ژنتیکی و زیستی در گذر زمان، اقتضائات، نیازها و تغییراتی است که طی سالهای قبل با آن روبه رو شده ایم.

مرکزی راهبردی با ماموریت حفظ، شناسایی و جمع آوری منابع زیستی و ژنتیکی ایران

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اشاره کرد: جامعه همیشه با چالش های تامین مناسب و پایدار مسکن، غذا و سلامت مواجه می باشد و سیستم حاکمیت یک کشور باید برای این مولفه ها برنامه ریزی کند. اگر بخواهیم تمام افراد جامعه به این سه نیاز ضروری دسترسی داشته باشند، باید از حفظ منابعی که می تواند این مولفه را برای جامعه تامین کند، اطمینان خاطر وجود داشته باشد. مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران که به عنوان یک زیست بانک قلمداد می شود، یکی از مراکز راهبردی، زیرساختی و راهبردی است که ماموریت حفظ، شناسایی و جمع آوری منابع زیستی و ژنتیکی ایران را برعهده دارد.

وی اضافه کرد: هدف از این ماموریت این است که تنها به بازه زمانی فعلی توجه نشود و نسل های بعدی هم بتوانند به منابع گیاهی و جانوری که در طولانی مدت تکامل یافته اند، دسترسی داشته باشند. نسل فعلی باید بتواند این منابع را به دست نسل بعدی برساند و به یادگار بگذارد.

امنیت غذایی، ضرورت مهم حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی

دکتر آذربایجانی با اعلان اینکه "امنیت غذایی" مهم ترین ضرورت در رابطه با موضوع ذخایر ژنتیکی و زیستی به حساب می آید، اشاره کرد: صرف نظر از جنبه های مدیریتی تامین غذای روزانه آحاد جامعه که جزو وظیفه دستگاه های اجرائی شمرده می شود، امنیت غذایی به عنوان مهم ترین رکن منابع ژنتیکی و زیستی یک کشور قلمداد می شود.

وی افزود: موضوع تغییرات اقلیمی در دهه پیش رو به عنوان یک ابرچالش شناخته می شود. تغییرات اقلیمی می تواند حیات یک نمونه گیاهی یا جانوری را تحت تاثیر قرار دهد و تعدادی از گیاهان یا منابع غذایی به سبب خشکسالی، گرما یا هر عامل دیگری، شاید در آینده دیگر در دسترس نباشند. هرچه میزان ذخایر ژنتیکی کمتر باشد، در حوزه وابستگی و مدیریت برنامه ریزی با مشکل مواجه می شویم. در چنین شرایطی، نقش و اهمیت زیست بانکها و بانکهای ژن، نمود پیدا می کند.
دکتر رضا آذربایجانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران


منبع:

1402/01/14
21:30:05
0.0 از 5
545
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود