فقدان آزمایشگاه مرجع منسجم در زمینه تجدیدپذیرها

فقدان آزمایشگاه مرجع منسجم در زمینه تجدیدپذیرها

معاون پشتیبانی امور فناوری پارک علم و فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران اظهار داشت: زمانی کشورها می توانند به بازدهی اقتصادی از فناوری ها نائل شوند که آزمایشگاه های مرجع اصالت فناوری را تایید کنند، ولی آزمایشگاه مرجع یکپارچه و منسجمی در حوزه تجدیدپذیرها در کشور وجود ندارد.


به گزارش ایسنا دکتر حسینعلی ازگلی در نشست مجازی انجمن سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر که بصورت مجازی بوسیله کلاب هاوس برگزار شد، با طرح این سوال که استارت آپ های موفق در ایران کدام هستند، اضافه کرد: استارت آپ های موفق در زمینه های IT، تجارت، کسب و کارهای مربوط به پرداخت الکترونیکی، خدماتی چون حمل و نقل و خدمات تعمیر، تجهیزات پزشکی که در یکی دو سال اخیر رشد شایان توجهی داشتند، خدمات بهداشتی، نانو، صنایع غذایی، تولید دارو و مکمل ها بوده است.
وی زود بازده بودن را از دلیلهای موفقیت استارت آپ ها در این عرصه ها عنوان نمود و تصریح کرد: از آنجایی که دراین زمینه ها احتمال بازگشت سرمایه سریع تر و بیشتر است، تمایل به توسعه آنها بیشتر است و این وضعیت در زمینه تجدیدپذیرها حاکم نیست.
معاون پشتیبانی امور فناوری پارک علم و فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران کاربرد تجدید پذیرها را در دو زمینه "تولید برق" و "تولید برودت و گرمایش" دانست و اضافه کرد: یکی از کاربردهای زودبازده این حوزه تولید سرمایش و گرمایش از انرژی های تجدیدپذیر است، ولی اشکال آن این است که بازدهی اقتصادی مناسبی ندارد، ولی در مقابل فناوری های مربوط به تولید برق از منبع تجدیدپذیرها صرفه اقتصادی دارد.
وی افزود: بر این اساس باید دراین زمینه اولویت بندی نماییم که می خواهیم وارد کسب و کارهای زودبازده شویم یا می خواهیم در سطوح کلان این حوزه فعال شویم.
ازگلی توسعه کاربردهای کلان فناوری های در رابطه با تجدید پذیرها را منوط به حمایت های دولتی و صندوق های سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: هم اکنون ۵۶ صندوق سرمایه گذاری در کشور راه اندازی شده که پنجاه و ششمین آن در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به وجود آمده است. این صندوق ها می توانند از توسعه فناوری های این حوزه حمایت کنند.
بگفته وی با حمایت این صندوق ها و بخش های دولتی می توان انتظار داشت که بر روی فناوری هایی چون سلول های فتوولتائیک، ژنراتورهای بادی، اینورترها و باتری ها و ذخیره سازها با پتانسیل و توان متمرکز شد.
وی با انتقاد نسبت به نبود آزمایشگاه های مرجع در این عرصه اظهار داشت: زمانی کشورها می توانند به بازدهی اقتصادی از فناوری ها نائل شوند که از طرف مرجع معتبری مورد تایید قرار گیرد که این مرجع معتبر در قالب آزمایشگاههای مرجع با انجام تست های مختلف اصالت فناوری را تایید می کنند و این در حالیست که در کشور آزمایشگاه مرجع یکپارچه و منسجمی در حوزه تجدیدپذیرها نیست.



1400/05/05
13:11:06
0.0 از 5
931
تگهای خبر: استارت آپ , الكترونیك , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود