شرکت های داخلی بازار 29 و نه دهم میلیون دلاری واردات چسب را دریابند

شرکت های داخلی بازار 29 و نه دهم میلیون دلاری واردات چسب را دریابند

بی دانلود: برمبنای برآوردها تا سال 2028 بازار چسب دنیا بیش از 87 میلیارد دلار خواهد شد و در صورتیکه این محصول در سال قبل به ارزش 29.9 میلیون دلار به کشور وارد شده، این فرصت مناسبی برای شرکت های فناور است تا دراین زمینه فعال شوند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، بررسی های صورت گرفته درباب حجم بازار چسب ها در صنایع مختلف، حکایت از ارزش ۴۷.۶ میلیارد دلاری این بازار در سال ۲۰۱۸ میلادی داشته است و باتوجه به رشد تقاضاهای موجود در صنایع مختلف، این بازار با سرعت قابل توجهی در راه گسترش قرار گرفته است، به شکلی که برآوردهای جدیدتری که توسط مراکز مختلف ارائه شد حکایت از بازار ۵۹.۹۵ تا ۶۳.۲ میلیارد دلاری صنعت چسب و سیلانت در سال ۲۰۲۰ میلادی داشته است.
مطالعات بازار صورت گرفته، بیان کننده آنست که رشد صعودی بازار چسب و سیلانت، بااینکه با افت حدود ۷ درصدی در نتیجه کرونا ویروس روبرو شده، اما با آینده روشنی روبرو است؛ چونکه پیش بینی ها نشان میدهد حجم بازار سال جاری از این محصولات ۶۲.۶۴ میلیارد دلار خواهد بود و حتی با در نظر گرفتن نرخ رشد مرکب سالانه ۴.۹ درصدی، بازار بزرگ ۸۷.۴۷ میلیارد دلاری برای سال ۲۰۲۸ نوید داده شده است.
در بین مناطق مختلف، بازار آسیا و اقیانوسیه (APAC)، بزرگترین و در عین حال بیشترین نرخ رشد را درباب چسب و سیلانت به خود مختص کرده است. ارزش بازار این منطقه در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی، به ترتیب چیزی بیش از ۲۳.۴۵ و ۲۲.۰۶ میلیارد دلار بوده است. این مبلغ، حکایت از سهم حدوداً ۳۷ درصدی بازار این منطقه در مقایسه با بازار جهانی چسب و سیلانت در سال ۲۰۲۰ دارد. رشد بازار در این منطقه، بیشتر به سبب رشد اقتصادی و افزایش شدید سرمایه گذاری ها در صنایع بسته بندی، خودرو، ساختمان و ساخت وساز، پزشکی و الکترونیک است.
در امتداد این افزایش تقاضای شدید، شرکت های مختلف محلی و بازیگران بین المللی، بمنظور ارائه قیمت تولید پایین تر و قابلیت دسترسی به این بازار، مبادرت به راه اندازی کارخانجات جدیدی در این منطقه کرده و یا ظرفیت خطوط تولیدی موجود خودرا می افزایند. برای مثال، در فوریه ۲۰۲۰، شرکت هنکل (Henkel) آلمان رسماً خط تولید جدید خودرا با سرمایه ۵۷ میلیون دلاری در هند افتتاح نمود که به دنبال پاسخ به نیاز بیش از پیش هند است.



بازار چسب و سیلانت در منطقه آسیا و اقیانوسیه
در این بین، چین، ژاپن و هند، عمده دلیل افزایش بازار چسب و سیلانت در این منطقه به شمار می روند. بصورت خاص، شرکت های ژاپنی مانند «۳M Japan»، آلتکو (Alteco) و سیکا (Sika)، سرمایه گذاری های مستمری درباب کارهای تحقیق و توسعه و گسترش بازار مربوط به چسب ها دارند. همین طور چندین کارخانه در هند و چین، درحال تأسیس یا افزایش ظرفیت تولید هستند.
چسب ها به سبب قابلیت های متنوع کارکردی، با استقبال بسیار خوبی توسط صنایع مختلف روبرو شده و همین منجر به رشد قابل توجه بازار آنها و حتی ارائه نوآوری های جدید در این صنعت شده است. در این بین، پیشتاز کاربردهای چسب، صنعت «کاغذ و بسته بندی» بوده و «ساختمان و ساخت وساز»، «صنایع چوبی»، «پزشکی»، «مواد مصرفی دست ساز»، «خودرو و حمل ونقل» و «چرم و کفش»، از دیگر حوزه های پرتقاضا به شمار می روند.



تقاضای جهانی صنایع مختلف برای چسب در سال ۲۰۲۰ میلادی
محرک های اصلی در مناطق مختلف، تا حدودی متفاوت می باشد. برای مثال، بازار چسب در آسیا و اقیانوسیه بعنوان منطقه پیشرو، بیشتر تحت تأثیر صنایع ساختمان و ساخت وساز، بسته بندی و خودرو بوده که تا حدودی تحت تأثیر افزایش جمعیت در این منطقه است. این در حالیست که صنعت پیشرو در بازار آمریکای شمالی، بسته بندی است که در نتیجه تغییر سبک زندگی مردم و علاقه آنها به بسته بندی های منعطف و قابل بازیافت شکل گرفته است. همین طور علاقه شدید به تجهیزات الکترونیکی مختلف مانند تلفن های هوشمند، لپ تاپ و موارد مشابه، منجر به افزایش تمایل صنعت الکترونیک اروپا به استفاده از چسب ها شده است.
آمریکا، فرانسه، آلمان و سوئیس از بازیگران کلیدی جهان در صنعت چسب و سیلانت به شمار می روند و سرمایه گذاری و گسترش محصولات جدید، همکاری فناورانه، ادغام و تملک شرکتها و همین طور سرمایه گذاری مشترک، از استراتژی های مهمی است که شرکت های فعال در این بازار دنبال می کنند.
این در حالیست که بازار داخلی کشور با خلأهای جدی روبرو بوده و همین مسئله، پتانسیل بسیار بالای موجود برای شرکتها و تیم های فناور را نشان میدهد و واردات قسمتی از چسب های مورد نیاز کشور و یا حتی مواد اولیه مورد نیاز برای این صنعت، می تواند با نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان و فناور داخلی مرتفع شده و به یک تقاضای صنعتی جدی در کشور پاسخ دهد.
برمبنای اطلاعات مندرج در وب سایت اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در سال ۱۳۹۹، تنها در کد کالای ۳۵۰۶ که مختص چسب ها (adhesives) است، مجموعاً ۱۴ هزار و ۲۵۰ تن واردات از کشورهای مختلف ثبت شده که ارزش ۲۹.۹ میلیون دلاری داشته است. این مبلغ، با نرخ دلار آزاد ۲۵ هزار تومانی، به مفهوم ۷۴۷۵ میلیاردریال خروج سرمایه از کشور بوده که می تواند در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار گیرد.
بااینکه بخش اعظم این واردات (۱۲/۵ میلیون دلار) از چین بوده، اما نام ۲۵ کشور دیگر، همچون کشورهای اروپایی، آسیایی و حتی آفریقایی هم در بین کشورهای مبدأ به چشم می خورد.
میزان واردات چسب کشور در سال ۱۳۹۰، بیش از ۴۳.۶ میلیون دلار بوده که تا سال ۱۳۹۹، با کاهش ۳۱ درصدی روبرو شده است. احتمالاً قسمتی از این کاهش عمده، در نتیجه افزایش نرخ دلار و تلاش شرکت های داخلی برای جایگزین کردن تولید داخل با واردات بوده است.
به نقل از ستاد نانو، کد کالای ۳۵۰۶، تمام حجم واردات کشور در زمینه چسب ها را نشان نداده و خیلی از موارد دیگر نیز وجود دارند که در کدهای مختلف و حتی بصورت یک محصول نهایی به کشور وارد می شوند. بعنوان مثال، کد ۳۵۰۵۲۰۰۰ که با عنوان چسب ها یا «Glues» درج شده، در سال ۹۰ با واردات ۵.۴ میلیون دلاری همراه بوده که در سال ۹۹، به ۲۱۵ هزار دلار کاهش یافته است. نوارچسب (کد ۵۹۰۶۱۰۰۰) با واردات ۴۳۳ هزار دلاری، چسب زخم یا چسب لویکوپلاست (کد ۳۰۰۵۱۰۱۰) با واردات ۴۰۷ هزار دلاری و نوار چسب پوشک (کد ۳۹۱۹۱۰۱۰) با واردات ۲۷۴ هزار دلاری در سال ۱۳۹۹، از دیگر مثال های قابل تأمل هستند.


به کمک کوشش برای تولید داخل و با تاکید بر اقتصاد مقاومتی و اعتماد به اکوسیستم فناور کشور، بخش زیادی از این واردات قابلیت جایگزین شدن با تولید داخل داشته و می توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. این دقیقاً مسئله ای است که اینوتن در چالش طرح های نوآورانه صنعت چسب هدف قرار داده و در صدد آنست که طرح های دارای پتانسیل تجاری و توجیه پذیری اقتصادی را برای ورود به بازار، مورد حمایت قرار دهد.




منبع:

1400/05/20
09:20:55
0.0 از 5
960
تگهای خبر: الكترونیك , تولید , دانش بنیان , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود